Trio Ramberget

Antal musiker: 3

Instrument: Kontrabas, Basklarinett, Trombon

Genre: Ambient, Improvisation, Jazz

Plats: Ljungskile, Göteborg, Stockholm

Artist- och konsertinfo

Artistinfo

Trio Ramberget bildades i Göteborg under den tidiga våren 2016. De tre medlemmarna kommer från olika musikaliska bakgrunder så som jazz, fri improvisationsmusik och klassisk musik. Sedan starten har gruppen hittat ett helt eget sound med sin improviserade, akustiska ambientmusik. Gruppens sättning, med kontrabas, trombon och basklarinett, öppnar upp för både utforskande och utmanande av sin unika instrumentering. Trio Ramberget har uppmärksammats både i Sverige och utomlands, främst för den senaste skivan Musik att somna till, som fick goda recensioner och spelades i radio i bland annat USA och Nederländerna. Det senaste albumet 24 Ways släpps i tre volymer under 2021 och 2022, på det spanska skivbolaget Piano & Coffee Records. På albumet utforskar Trio Ramberget de tolv tonstegen i både moll och dur, i 24 preludier och 24 improvisationer, allt med det reflekterande, sökande och stillsamma sound som blivit gruppens kännetecken.

Konsertinfo

“En stund för reflektion och avslappning.”

Trio Ramberget har under de senaste åren jobbat med att skapa avslappning med sin musik, att det ska bli en stund för den som lyssnar att drömma sig bort och försvinna iväg eller gå inåt i sig själv och sina känslor. Musiken har tidigare använts som ett verktyg tillsammans med ledd meditation, det konceptet kallades för Ljudbad vilket är en målande bild av hur bandets musik kan upplevas.

Instrumenten och musiken passar mycket bra i kyrkorummet med dess fina akustik.

Trio Ramberget erbjuder både fristående konserter men även musik i samband med gudstjänst. Konsertens längd kan anpassas efter önskemål och vanligtvis håller vi en konsert på 45 minuter.

Spotify

Kontaktformulär

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefonnr.
Meddelande*
Orkesterjournalen
Stilla, stilla – likt Mark Rothkos främsta tavlor, likt snöbeklädd slättmark, likt avslappade andetag – letar den sig ut genom ens högtalare. Stor kärlek. När man en gång hittat fram till Trio Rambergets fascinerande universum vill man aldrig lämna det.