The Nordic Baroque Band

Antal musiker: 5

Instrument: Blockflöjt, Violin, Viola, Cello, Cembalo

Genre: Klassisk, Barock, Tidig musik

Plats: Stockholm, Helsingborg

Artist- och konsertinfo

Artistinfo

The Nordic Baroque Band är en ensemble bestående av svenska och danska musiker specialiserade på barockmusik. Vi har specialiserat oss på att spela ”de glömda örhängena” i barockens repertoar, vilket innebär att vi spelar musik som nästan eller aldrig blir spelad i Sverige och Norden. Utöver detta leker vi med den traditionella konsertformen för att beröra publiken så mycket som möjligt. Vår debutskiva fick ett fantastiskt bemötande och blev Grammis nominerad till “årets klassiska” 2019. 

Konsertinfo

The Great Nordic War:
En konsertupplevelse som tar oss tillbaka till det stora nordiska kriget mellan 1700-1721. Kriget blev slutet på den svenska stormaktstiden och det blev istället Ryssland som tog över rollen som den dominerande nation över Östersjön. Krig och spänningar präglar början av 1700-talet men vad betydde det för musiker och kompositörer? The Nordic Baroque Band tar med er på en musikalisk resa i krigets spår och plockar fram vad som kommer bli era nya favoritlåtar men som ni inte hade någon aning om att dom fanns. 
Pris: 25.000 – 40.000 SEK

A Baroque Band Experience:
I detta program så startar vi i 1600-talet för att sedan bekanta oss med en mängd “glömda örhängen”. Detta förpackas i en baroque’n’roll stämning som både kommer skapa stora känslor och dansanta ben hos publiken. Vi spelar hitsen som blev bortglömda men som får nytt liv efter mötet med oss. 
Pris: 25.000-40.000 SEK

Julkonsert
I denna avskalade konsert kommer vi att uppsöka olika klanger i kombinationer som får oss att fly vardagen och söka närvaro i stunden. En konsert med enbart levande ljus och levande musik som ramar in oss och er mot evigheten.
Pris: 15.000-25.000 SEK (4 musiker)

Spotify

Kontaktformulär

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefonnr.
Meddelande*
Arrangör i Ribe
De leker med musiken på ett sätt att man får intrycket att noterna bara är vägledande och musiken skapas i nuet […] det är den enda konsert jag har upplevt där hela programmet var okänt för publiken, men musikernas inlevelse och deras presentationer av musiken gjorde att det inte betydde något att ingen kände till musiken som skulle spelas.