The Bauer Quartet

Antal musiker: 4

Instrument: Sång, Violin, Tvärflöjt, Piano, Kontrabas

Genre: Klassisk, Visa, Folkmusik, Musikal

Plats: Falköping

Artist- och konsertinfo

Artistinfo

The Bauer Quartet bildades 2019 och har trots sin ringa ålder redan etablerat sig på konsertscenerna. Med ett stadigt ben i den klassiska repertoaren blandar vi gärna in influenser från folkmusik, musikal och jazz. Resultatet blir ett varierat och lättlyssnat program där vi blandar tradition med nyskapande. Vi bjuder på välkända sånger och klassiska verk, men även specialarrangerad och nyskriven musik för vår ensemble, allt framfört med ett unikt sound och en värme som berör vår publik.

Vi är fyra väletablerade och meriterade musiker från Falköpingsområdet, som med våra olika kompetenser och erfarenheter slog våra påsar ihop och bildade denna spännande ensemble.

Det alldeles särskilda med oss är att vi arbetar aktivt med att fördjupa konsertupplevelsen så att alla sinnena berörs. Vi har valt att blanda musik med konst.

Lisa, kvartettens sångerska, är släkt med John Bauer. Under hennes uppväxt så har intresset och inspirationen till hans konst alltid funnits men på senare år så har idén kring en samverkan vuxit fram. Därför är det extra roligt att vi nu har kommit fram till två sätt att få med ”Bauerinspirationen” i våra konserter. Det ena sättet är genom ett bildspel och det andra är specialkomponerade stycken med inspiration från hans tavlor.

Lisa Bauer – sång och fiol
Helena Kahrs – flöjt
Jenny Tidqvist Karlsson – piano
Anders Granström – bas 

Konsertinfo

Solsommarguld: en vår- och sommarkonsert med musik av i huvudsak nordiska tonsättare såsom Benny Andersson, Carl Nielsen, Edvard Grieg och Hugo Alfvén. Dessutom innehåller programmet helt nykomponerad musik inspirerad av John Bauers målningar.

Snöfall: en vinter- och julkonsert med klassiska julsånger blandat med våra egna arrangemang och kompositioner. Vi fördjupar konsertupplevelsen med ett bildspel, innehållande John Bauers fantastiska konst som särskilt utvalts till musiken. Detta ger en spännande ny dimension till musik och text.

Vi erbjuder konserter under hela året, och skräddarsyr efter era önskemål. Vi kan erbjuda en akustisk, traditionell konsert eller en med förstärkt ljud. Önskar ni hellre en konsertupplevelse med både ton och bild – gärna! Vi har spelat i kyrkor, på pubscener och teatrar – tack vare vår blandade och flexibla repertoar passar vi in var som helst.

Spotify

Kontaktformulär

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefonnr.
Meddelande*
Konsertbesökare
Nockad ... golvad ... blow’n away ... det är jag av eminenta Bauer Quartet från från Floby, Gudhem och Falköping. Musik kan vara taktfast, brötig eller atonal. Men ibland kan den bara helt enkelt vara vacker, bara fantastiskt vacker. Det är Bauer Quartets musik - hisnande vacker.