Sirena

Antal musiker: 4

Instrument: Blockflöjter

Genre: Klassisk, Tidig musik, Barock

Plats: Malmö

Artist- och konsertinfo

Artistinfo

Öresundsbaserade ensemblen Sirena är en prisbelönt blockflöjtskvartett, som fått stor uppmärksamhet för sina starka tolkningar och sitt exempellösa samspel. Mer än 25 års gemensam erfarenhet ända från studietiden med Dan Laurin som lärare i Danmark, gör att Sirena nu kan njuta av att spela konserter precis så som de vill ha dem. Sirena har dessutom under åren utvecklat ett unikt sätt att presentera sin stora och breda repertoar; konserter där delar av musiken accentueras av koreograferade rörelser. Rörelserna kompletterar ett mera traditionellt, stillastående uttryck. Vid en konsert med Sirena står själva upplevelsen i fokus. Variation och kontrast har alltid varit Sirenas ledord.

Konsertinfo

– “Sirena – en kvartett i rörelse”; ett konsertprogram, som spänner vitt omkring både i tid, rum och i stämningar. Kan anpassas efter kyrkoåret.

– “Från ärkefiender till broderfolk- en musikalisk resa i den dansk-svenska historien” . Med musik som blickar tillbaka på en lång historia av strider, sjukdomar och maktkamp mellan Sverige och Danmark, belyser Sirena hur den djupaste misstro har utvecklat sig till samarbete och gemenskap. Konserten gör nedslag 1320, 1420, 1520 osv ända till dagens 2020 då pandemin medverkar till att förtroendet mellan länderna återigen prövas, något som en öresundsbaserad blockflöjtsensemble i högsta grad påverkas och engageras av. 

– Sirena sammanställer gärna program utifrån sin breda repertoar i samarbete med arrangören och dennes specifika tankar och önskemål.

Kontaktformulär

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefonnr.
Meddelande*

Hemsida:

Dalarnas Tidning
Efter att ha upplevt Sirena kan man konstatera att det går att göra vad som helst med konstmusik om man ser möjligheter i stället för gränser. Sirenas experimentella anda tar musiken till en helt ny nivå och de förvandlar blockflöjten till ett av världens coolaste instrument.