Rickard Åström

Antal musiker: 1

Instrument: Piano

Genre: Pop, Folkmusik, Visa

Plats: Göteborg

Artist- och konsertinfo

Artistinfo

Rickard Åström är Pianist, kompositör och arrangör på heltid sedan 30 år.

Han är dubbel Grammisvinnare, arbetar återkommande som musikalisk ledare på Göteborgsoperan, har arbetat med forskning kring Musik och hälsa och gjort hundratals kyrkokonserter med olika körer och solister runt i hela landet. Kanske har ni även sett honom som kapellmästare i Bingolotto där han ofta hoppar in. Nu får vi möta honom lite närmare och höra honom solo vid pianot. 

Rickard är också en uppskattad föreläsare, om Musik och Hälsa.

Inbjuden till Universitet i Australien, London, Missouri, Kyrkomusikersymposiet i Göteborg 2016, för arbetslagen i Skara och Karlstads stift, Sveriges Körförbund, Karolinska instituet, Ted Talks mm.

Konsertinfo

I sin konsert blandar Rickard kända sånger och psalmer med eget material, och vi kommer också att få höra något som skapas precis i stunden för oss på konserten. Han delar med sig av sina erfarenheter från turnéer i världen, samarbeten med kända artister, musik i kyrkan, men också lite inblickar i det unika forskningsprojekt han deltagit i där man mätt inne i kroppen hur vi reagerar på musik. Hur musik påverkar våra känslor, men också våra hjärtan, stressnivåer och hälsa. Kan musik läka brustna hjärtan?

Rickard spelar musik som får oss att reflektera men också hitta inre lugn. Troligtvis går vi från konserten lite varmare i hjärtat, uppfyllda och med nya tankar och reflektioner, och oro och stress känns nu lite längre bort än det inre lugnet.

Spotify

Kontaktformulär

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefonnr.
Meddelande*
Konsertbesökare
”Så helande på alla plan”, ”Nu är jag återställd”, ”Som en renande fors”, ”Ville inte att det skulle ta slut”