Monica Schmidt Andersen

Antal musiker: 1

Instrument: Blockflöjt

Genre: Klassisk, Barock, Folkmusik, Tidig musik

Plats: Helsingborg

Artist- och konsertinfo

Artistinfo

Monica Schmidt Andersen är solistutbildad blockflöjtist från musikhögskolorna i Odense och Stockholm och har en aktiv karriär som solist och kammarmusiker. I 2016 vann hon första priset i Nordhorn soloblockflöjtstävling i Tyskland och hon är aktiv i sex olika ensembler med musik från tidig musik och folkmusik till modern klassisk musik och musikteatern. 

I 2014 utgav hon med Trio Nebula första skivan ”Puls” med musik skriven speciellt till trion, i 2018 har hon släppt en soloplatta med orgel, samt en skiva med The Nordic Baroque Band och i 2019 skivan “Traveller’s Tales” med Dual Aura. Hon har dessutom läst en master i Psykologi för Musiker på Sheffield Universitet i England där hon har studerad mental styrka och scennärvaro. 

Konsertinfo

Kyrkliga ceremonier:
Monica spelar gärna vid kyrkans ceremonier, där hon till exempel spelar psalmer, pre-, postludium och interludium som solist eller i samarbete med kyrkans organist.

Solokonsert:
Blockflöjten – Ett instrument, en revansch!
Inga noter, bara musik, humor, berättelser, överraskningar och rörelse i rummet. Programmet är en samling av Monicas absoluta favoritverk, på ett arsenal av flöjter i olika storlekar. Musikens rör sig från medeltiden och barocken till nya kompositioner och folkmusik. Programmet kan anpassas efter kyrkans önskningar, t.ex. lunchkonserter eller kvällskonserter.

Kontaktformulär

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefonnr.
Meddelande*
Organist Kirsten Hegner
Monicas blokfløjter er et herligt supplement til orgelmusikken! Så varieret, festligt, vemodigt, livfuldt! Stor variation i repertoiret lige fra 1400-tallet til nutidens folkemusik!