Lina Adolphson

Antal musiker: 4

Instrument: Sång, Saxofon, Piano, Bas

Genre: Jazz, Visa, Evergreens, Gospel

Plats: Örebro

Artist- och konsertinfo

Artistinfo

Lina Adolphson, sång – Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm , kantorsexamen Sjöviks FHS, låtskrivare och textförfattare, 4 skivutgivningar samt skivboken “ÄKTA -En gödningsbok för själen”. Aktiv som kantor, frilanssångerska, samt med egna gruppen och Köpings storband, månskenshästbonde och ambassadör för skogen och livet på landet.

Jörgen Paulsson, saxofon – Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm under Anders Paulsson och har sedan dess arbetat som lyrisk improvisationsmusiker i olika sammanhang och genrer med sopransaxofon som huvudinstrument.

Bror Engström, piano – Utbildad vid Musikhögskolan i Örebro. Arbetar som frilans-pianist i väldigt många olika sammanhang. Anlitad som kapellmästare i bl.a. gospelkören Svart på Vitt, revy och TV-produktioner.

Stefan Bäcklund, bas – Utbildad vid och numera lärare på Musikhögskolan i Örebro. Har samarbetat med Lina sedan första CD-produktionen ”Vargens måne” 1999. Kapellmästare för bandet SoulMates och flitigt anlitad som basist i olika sammanhang. Har genom åren samarbetat med en stor del av Sveriges artistelit. Sedan 1995 basist i gospelkören Svart på Vitt, som bl.a. turnerat med gospellegenden Edvin Hawkins, både i Sverige, Europa och USA. Har också ett antal återkommande uppdrag som kapellmästare vid div. allsångskvällar och festivaler. Har genom åren även medverkat i en lång rad TV- och CD-produktioner med olika artister i olika genrer.

Konsertinfo

Programförslag Lina Adolphson med vänner

”LIVSLUST, OMTANKE OCH LITE JÄDRAR ANAMMA
– En upplyftande stund om vad som är värt att vårda, värna och bära in i framtiden”

Det är lätt att känna oro över tiden vi lever i. Både medmänskligheten, livstilliten och klimatet kan tyckas ligga pyrt till, och för varje dag duggar larmrapporter och farhågor allt tätare över oss.

Med det här programmet vill vi förmedla livskraft och framtidstro.

Författaren, biologen och miljö-ikonen Stefan Edman delar tankar och ord och sprider både fakta, lyskraft och sin fantastiska livsentusiasm kring sig. Sångerskan Lina Adolphson med musikerna Jörgen Paulsson-sopransax, Jan-Olof Jonsson-gitarr, Bror Engström-piano och Stefan Bäcklund-bas, bjuder på musik och texter som ger både själaro och energi.

Låtarna rör sig mellan meditativ jazz och visa jazz, visa och Linas egen musik, och det doftar skog, natur och mystik.

Kostnadsförslag: 22 000:- + moms (6%) + resa

ӀKTA
– En gödningsstund för själen”

”Det är äktheten jag längtar,
det är den som är mitt guld.
Det är den som äger värde över tid….”

Hur hittar man äktheten i livet, så att det känns sant det man gör? Hur når man samklang med sig själv, med andra och med jorden, så att man kan våga känna både glädje och framtidstro?

Sångerskan och låtskrivaren Lina Adolphson sjunger om vardagsglädjen, livstilliten, kärleken och skogen. Hon delar tankar från sin bok ”ÄKTA- En gödningsbok för själen” och bjuder på musik med doft av jazz, countrygospel och visa. Tillsammans med sina rutinerade musiker skapas en helhet ; som att sitta i en ljus skogsglänta och känna sig lite fridlyst.

Ensemblen är flexibel i storlek, men består i full uppsättning av: Lina Adolphson sång, Jörgen Paulsson sopransax, Jan-Olof Jonsson gitarr, Bror Engström piano, Stefan Bäcklund bas.

Kostnadsförslag: Från 12 000:- till 15 000:- + resa

”Ella, Edith, Etta och Frank
-En nostalgisk stund om jazzens evergreens”

Upplev en resa in i jazzens hjärta. Här kommer en svunnen värld åter till liv, med fantastiska musiker, tidstypiska kläder, historier kring tidens ikoniska stjärnor och den glittrande atmosfär som vi symboliserar med jazzens storhetstid på 40-, 50- och 60-talen.
Här bjuds på världsberömda standards som sjöngs av Ella Fitzgerald, Edith Piaf, Etta James och Frank Sinatra.
Lina Adolphson gestaltar stjärnorna i tidstypiska festklänningar och frisyr, och musikerna kan spela i både smoking, hängslen och hatt.

En musikalisk högtidsstund med atmosfär av fest.
Lina Adolphson, sång Jörgen Paulsson, sopransax Bror Engström, piano Stefan Bäcklund, bas

Kostnadsförslag: 12 000:- + resa

Kontaktformulär

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefonnr.
Meddelande*