Lamine Cissokho

Antal musiker: 1

Instrument: Kora, Sång

Genre: Världsmusik

Plats: Vassmolösa

Artist- och konsertinfo

Artistinfo

Lamine Cissokho är ättling till en familj av Mandingo grioter från Senegal, en familj av välkända musiker vars traditioner går tillbaka till 1400-talet. Varje familjemedlem bevarar deras musikaliska arv genom att överföra sin kunskap och sina musikaliska talanger till nästa generation. En hundraårig sång- och berättartradition som tagit honom på turnéer och till festivaler över hela världen varav i Sverige där han är bosatt sedan flera år tillbaka.

Lamine tillhör eliten bland koraspelarna. Koran, hans instrument är en 22-strängad afrikansk harp som skapar en vacker och magisk musik som berör på djupet. I sann och skön världsmusikanda tillåter han sig utflykter in i många andra traditioner än sin egen och skapar nya och spännande möte mellan mandingo låtar och svensk folkmusik, orientalisk musik och jazz.

Konsertinfo

Lamine Cissokho bjuder på en solo konsert på ca 1.30 lång.

Lamine Cissokhos konserter bygger på en nära, känslomässig och humoristisk publikkontakt. Blandningen av berättelser från Senegal, sång och modern sätt att använda det uråldriga instrumentet gör Lamines konserter till en helt unik upplevelse.

Spotify

Kontaktformulär

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefonnr.
Meddelande*
Pär Dahlerus, Uppsala Nyheter
Jag tycker att det känns befriande och spännande att få uppleva och lyssna till musik som öron och hjärna inte är vana att höra och inte kan förutsäga så lätt. Jag upplever koramusiken som mycket vacker och avstressande som går direkt in i hjärtat.