Keltiska Duon

Antal musiker: 2

Instrument: Fiol, Sång, Irländsk bouzouki, Gitarr

Genre: Folkmusik, Världsmusik

Plats: Göteborg

Artist- och konsertinfo

Artistinfo

Keltiska Duon är en Göteborgsbaserad grupp som spelar musik hämtad från den rika keltiska traditionen i Irland, Skottland och Wales; eldiga jigs, reels, lyriskt melankoliska melodier och sånger.

I repertoaren ingår även tidig musik från Skottland, Irland och England – främst från 1600-talet och framåt – framförd i folkmusikalisk tappning. Utöver ”renodlad” traditionell folkmusik lyfter Keltiska Duon även fram musik av kompositörer som exempelvis Turlough O’Carolan (1670-1738), vars musik av eftervärlden brukar kategoriseras som folkmusik men som i själva verket influerades av såväl deras egen samtids klassiska musik som äldre keltisk musiktradition. Keltiska Duons arrangemang är lekfulla och fantasirika med stor betoning på improvisation, men alltid med stor respekt för musikens rötter och ursprung.

Medlemmarna Emil Pernblad och Jonas Liljeström har varit aktiva i Göteborgs musikliv sedan närmare trettio år tillbaka. Bägge två är musikaliska mångsysslare med ett stort antal olika stilar och traditioner i sina repertoarer, och med Keltiska Duon återgår de till den musik som först förde dem samman i början på 90-talet.

Jonas Liljeström: Fiol, sång
Emil Pernblad: Gitarr, irländsk bouzouki

Konsertinfo

Standardlängd för en konsert är 60 minuter. Publiken får tillgång till skrivna programblad med utformlig information om låtarnas ursprung.

Spotify

Kontaktformulär

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefonnr.
Meddelande*
Anders Dillmar, kyrkomusiker vid Uppsala domkyrkoförsamling
Tack, det var ett intressant program med mycket av existentiell kamp i sångtexterna! Den "keltiska" musiken har många dimensioner!