Katarina Josephsson Trio

Antal musiker: 3

Instrument: Sång, Piano, Saxofon

Genre: Jazz

Plats: Örebro

Artist- och konsertinfo

Artistinfo

Katarina Josephsson Trio spelar jazz, mestadels eget material men även enstaka standards. Starka melodier, texter som berör, ett självklart sväng, allt detta kännetecknar gruppen som sedan de bildades 2016 har utvecklat ett eget sound. Mestadels spelar de på trio, ibland även med trummor och bas.

Sommaren 2017 släpptes debuten Och världen vaknar, en skiva med nyskrivna psalmer i jazzig ton, som har genererat många spelningar i kyrkor runt om i Sverige.

September 2018 släpptes uppföljaren Dance of the Hemispheres, med gruppens egna jazzkompositioner.

Våren 2022 släppte gruppen (nu utökad till kvintett) sin tredje skiva, På Öster. Här finns sånger som följt med under de senaste årens konserter, som det medryckande titelspåret eller balladen I Vattnadal.

Info om medlemmarna:

Katarina Josephsson – sångerska, tonsättare, sångpedagog och musikjournalist. Hon är sångerska i världens äldsta storband, Whispering Band. Till vardags finns hon på Örebro Kulturskola, där hon har ansvaret för skolans musikallinje. Dessutom frilansar hon för Sveriges Radio, både som gudstjänstproducent och programledare för Andliga sånger, som sänds varje söndagsmorgon.

Fredrik Bertilsson – Fredrik Bertilsson – frilansande pianist, dragspelare, kompositör och arrangör utbildad vid Musikhögskolan i Örebro. Hans trio i eget namn har haft musikaliska samarbeten med såväl etablerade solister som storband, symfoniorkester och körer. 

Patrick Westin – flitigt anlitad saxofonist, träblåsare, kompositör och arrangör i många olika större och mindre konstellationer. Utbildad vid Musikhögskolan i Örebro.

Konsertinfo

Och världen vaknar – nya psalmer i jazzig ton.
I det här programmet framförs nyskrivna psalmer av Anders Frostensson-stipendiaten Anders Josephsson, tonsatta av Katarina Josephsson och Karl Magnús Andersson.
Församlingen är med och sjunger i några av sångerna, vi har dessa texter upptryckta i programmet.

Och om ni i efterhand vill använda er av materialet (flera av sångerna passar utmärkt till kyrkokör och självklart till församlingssång), finns alla psalmerna på noter här: www.psalmportalen.se

Det är också möjligt att göra konserten tillsammans med kör, flera av sångerna finns i körarrangemang.

Vi har även ett mer renodlat jazzprogram, antingen på trio eller som kvintett. Där fokuserar vi mer på vårt eget jazzmaterial, men blandar upp med visor och någon standard.

Kontaktformulär

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefonnr.
Meddelande*