Karoline Engberg

Antal musiker: 1

Instrument: Sång

Genre: Klassisk

Plats: Arvika

Artist- och konsertinfo

Artistinfo

Jag är en mezzosopran i tjugoårsåldern, som ursprungligen kommer från Växjö i Småland. Min musikaliska bana började med kyrkokörer som barn. Jag är aktiv och har varit aktiv i kammarkörer, damkörer och vokalensembler sedan dess och jag har stor erfarenhet som solist. Jag började ta sånglektioner från det att jag var elva år och mitt intresse för klassisk sång tog fart i början av tonåren. Jag sjunger mycket barock, oratorier och opera-repertoar. Utöver det sjunger jag visor, jazz, populärmusik och egenskrivet material.

Idag studerar jag konstnärlig kandidat, musiker, i klassisk sång på Musikhögskolan Ingesund i Arvika för prof. Carl Unander Scharin. Tidigare har jag studerat M60-programmet på Ingesund, och musiklinjen på St Sigfrids folkhögskola med inriktning genrebredd och klassisk sång med fokus på kammarmusik. Jag har fått ett stipendium i västerländsk konstmusik, “Hjärtats saga” från stiftelsen OF M-n st Sigfrids logen och medverkat i en operauppsättning av Mozarts Figaros bröllop i rollen som Cherubino. Utöver det har jag medverkat i ett par klassiska konserter och bland annat framfört en solokonsert med pianist i Stavnäs kyrka i Arvika, sjungit på dop i Ny kyrka och medverkat som solist på en mässa i Växjö domkyrka.

Konsertinfo

Jag är en mångfacetterad klassisk sångerska i mezzosopran/alt- facket med en bred repertoar som omfattar tidig musik, operaarior, romanser och kyrkomusik. Utöver det står mig visor nära hjärtat och jag skriver en del eget. Jag har en förkärlek till barocken och den tidiga musiken, men sjunger med glädje det mesta och gillar att bredda mig och är öppen för förslag och så är det alltid kul att upptäcka ny musik. Jag har erfarenhet både av att framträda i ensembler, som korist och som solist på gudstjänster, mässor och dop. Jag erbjuder varierad repertoar efter genre, önskemål och tillfällen.

Här är några urval från min klassiska repertoar: 

But who may abide the day of his coming- G.F Händel ur Messias
Thou art gone up on high- G.F Händel ur Messias
Erbarme dich J.S Bach ur Matteuspassionen
Bekken ur Haugtussa av Grieg 
Det syng ur Haugtussa av Grieg 
Seno in sento ur Guistino av A. Vivaldi 
Vedro con mio diletto av A.Vivaldi 
Ave Maria- Franz Schubert 
Evening hymn- Henry Purcell 
Habanera ur Carmen av Georges Bizet 
Voi che sapete ur Figaros bröllop av W.A Mozart

Kontaktformulär

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefonnr.
Meddelande*

Hemsida:

Konsertbesökare
Hon har en väldigt vacker mezzotembre och ett inlevelsefullt uttryck med mycket närvaro