Kaja

Antal musiker: 3

Instrument: Vln.quinton/Kalimba, Dragspel/Pno, K.bas

Genre: Världsmusik

Plats: Siljansnäs

Artist- och konsertinfo

Artistinfo

Med nerv, passion och tätt samspel bjuder trion Kaja på sin nyskrivna världsmusik som rymmer ett brett spektrum av känslouttryck och en kreativ mix av olika influenser, i gränslandet mellan traditionellt och nyskapande.

Kaja har under femton års musikskapande och internationellt turnerande, på fem album, skapat hänförande musik där olika genrer och musikaliska uttryck möts. Rötterna hämtar näring i Östeuropeisk, balkansk och rumänsk folkmusik men gruppen har skapat ett eget musikaliskt språk som rymmer mycket mer. Vidsynt och nyfiket har de låtit kompositionerna få ta sina egna vägar. Från klezmer till tango, svensk folkton, fransk vals, indisk raga, pop, Afrobeat, amerikansk och keltisk folkmusik, improvisation och stråk av filmisk konstmusik. Resultatet är en egenartad och djärv världsmusik med överraskande vändningar, betagande melodier och stor dynamik. På scen möts musikerna i ett högkänsligt samspel fyllt av kraft, passion och spontan lekfullhet. 

Kaja har turnerat i Europa, Sydkorea och Nordamerika och framträtt på festivaler, konserthus, kulturhus, jazzklubbar, kyrkor och teaterscener, samt gjort liveframträdanden i radio och TV m.m. 2015 utsågs Livet till Årets Artist på Folk- och Världsmusikgalan.

Livet Nord – Violinquinton och kalimba                     
Camilla Åström – dragspel, piano                 
Daniel Wejdin – kontrabas

Foto: Peter Lloyd, Nettan Kock, Miki Anagrius

Konsertinfo

Kajas dynamiska och medryckande konserter lämpar sig på både små och stora scener och musiken bjuder på influenser från många olika musiktraditioner och stor dynamik vilket genom åren lockat en bred och blandad publik i olika åldrar. Under 15 år av turnerande har, både i Sverige och internationellt, har de spelat på festivaler, scener för folk- och världsmusik, på kammarmusikscener, kulturhus, kyrkor, privata fester, skolor och teatrar med mera.
Kaja har också erfarenhet av att samarbeta med kyrkokörer i alla åldrar där både egen och andras musik ingår i programmet. De kan även erbjuda workshops i bl.a. Klezmermusik för både unga och gamla.

Konsertens längd kan anpassas efter önskemål. Vanligast i kyrkan är en konsert på ca 50 minuter (+ eventuellt extranummer) där Kaja spelar sin musik och berättar lite om musiken mellan styckena.

FILM/VIDEO: https://www.kajatrio.se/se/lyssna-se-3182747

Kontaktformulär

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefonnr.
Meddelande*
Alexander Agrell, Sydsvenskan 11/10-19
Kaja har känslighet, kraft och passion... Låtarna med sina starka, sångbara och vackra melodier är harmoniska och liksom avrundade, men samtidigt fulla av känslor. Samma låt kan pendla mellan upphetsat driv och stilla romantiska stunder. Instrumenten flätar sig kring varandra i diverse listiga stämmor, musiken känns luftig och tätlimmad på samma gång.