Johan Tötterström

Antal musiker: 1

Instrument: Sång, Trumpet

Genre: Klassisk, Visa, Musikal

Plats: Malmö

Artist- och konsertinfo

Artistinfo

Johan Tötterström är en mångsidig svensk klassiskt skolad sångare (tenor) som framträder inom opera-, musikal- och visgenren. Vid Malmö Opera har Johan medverkat i en rad produktioner och sjungit både roller såväl som medverkat med Operakören i föreställningar på stora scenen. Johan frilansar vidare som sångare i kyrkor i regionen och spelar även trumpet; vid begravningar har det hänt att Johan både sjungit och spelat under en och samma begravningsceremoni.

Sin huvudsakliga utbildning fick Johan vid Guildhall School of Music & Drama i London, varifrån han har en Mastersexamen i sång. Johan har även mottagit en rad musikstipendium; 2011 fick han Konstnärsnämndens arbetsstipendium för att utveckla romanskonsten via sitt konsertprojekt ”En Sångares Resa”, en resa genom den klassiska sångskatten. Johan bor i Malmö och är verksam i hela Skåne och driver sitt eget företag – Johan Tötterström med firma – JTArtisteri.

Konsertinfo

Johan Tötterström, tenor, är en flitig konsertsångare som sjunger alltifrån opera till visa.

I kyrkorummet framträder Johan som sångsolist, trumpetare och korist: 

*Johan har sjungit solistpartierna i många av de stora oratorierna, bl.a. Mozarts Requiem, Beethovens mässa i C, Händels Dixit Dominus samt Haydns Skapelsen. 

*Johan har utformat ett jul- och nyårsprogram med sånger i vilket han återupptäckt och återintroducerat många av de bortglömda klassiska pärlorna.

*Som romanstolkare (Musik i sommarkväll) ihop med pianist har Johan rönt stor framgång med sånger av Stenhammar, Sibelius och Rangström. 

*Vid begravningar/mässor medverkar Johan året runt och sjunger solo med alltifrån sakral till profan musik. 

*Med trumpeten förgyller Johan psalmspelet i kyrkorummet året runt och medverkar som trumpetsolist vid framförallt begravningar/mässor.

*Som korist kan Johan vara behjälplig att “hoppa in och stötta körer” i olika sammanhang i tenorstämman. Johan framträder t.ex. ofta ihop med Petri Sångare vid deras Malmö Live-framträdanden.

Kontaktformulär

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefonnr.
Meddelande*

Hemsida:

Svenska Dagbladet
I bartenderns tenorparti glänser Johan Tötterström ... på Malmö Operas stora scen. Ur operan La Fanciulla del West, rollen som "Nick"