Irmelin

Antal musiker: 3

Instrument: Sång

Genre: Folkmusik, Visa

Plats: Gnesta, Falun, Stockholm

Artist- och konsertinfo

Artistinfo


Med passion, innerlighet och tätt samstämda röster framför vokaltrion Irmelin sina sånger där ett mångfald av känslouttryck och improvisation ger liv till såväl traditionell folkmusik som nykomponerad.

Irmelin har under två decennier färdats med sin musik runt om i världen. De tre rösterna sträcker sig från den vassaste kulningston till den sprödaste fras. Rötterna finns i den nordiska folkmusiktraditionen och genom åren har trion nyfiket och experimentellt utvecklat ett alldeles eget sound som inte går att återfinna någon annanstans. De har förmågan att beröra sin publik och kombinera många olika känslostämningar.

Gruppen framträder vid både små och stora scener. Allra bäst trivs de i rum som har god akustik för vokalmusik och inte kräver någon ljudförstärkning – de sjunger därför mer än gärna i kyrkor. 

Irmelin har gett ut fyra album och släpper ny musik under 2020. Gruppens medlemmar är alla utbildade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och är välrenommerade yrkesverksamma sångerskor. De har turnerat i Europa, Asien och Nordamerika och sjungit på konserthus, kulturhus, kyrkor, festivaler och teaterscener samt gjort framträdanden i TV och radio m.m.

Eva Rune – sång
Maria Misgeld – sång
Karin Ericsson Back – sång

Foto: Maja-Kristin Nylander

Konsertinfo

En konsert med Irmelin bjuder på både tillbakablick och framtidsutsikt och tar med publiken på en vokal drömfärd. Det är lätt att ryckas med när ingenting står emellan artisterna och publiken, rösterna är ärliga och sanna i sitt uttryck. Musiken omhuldas av en lekfull dialog sångerskorna sinsemellan. Gruppen sjunger och berättar om livet, kärleken och naturen. Kulning, snirkliga trestämmiga koraler och nordisk folkblues samsas med polsketrallar och kärleksvisor. Längden på Irmelins konsertprogram kan anpassas efter önskemål. En standardkonsert i kyrka är ca. 60 min lång och består av blandad repertoar samt presentationer mellan sångerna. 

Irmelin har stor erfarenhet av att arbeta fram konsertprogram tillsammans med körer. Då lär gruppen ut delar av sin repertoar och framför den sedan vid en eller flera konserter tillsammans med kören. Allt material lärs ut på gehör, dvs utan noter. Det finns också möjlighet till kortare workshops med Irmelins medlemmar som ledare.

Spotify

Kontaktformulär

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefonnr.
Meddelande*
New Folk Sounds, Joop van den Bremen, Holland
(...) De röster Eva Rune, Karin Ericsson Back och Maria Misgeld besitter är rena som kristall, ett röstomfång som gränsar till det otroliga. (...)