Helene Du Rietz

Antal musiker: 1

Instrument: Sång

Genre: Folkmusik, Gospel, Jazz, Blues, Visa

Plats: Stockholm

Artist- och konsertinfo

Artistinfo

Över gränserna med Helene Du Rietz. Helene river murarna mellan Europa och Afrika och mellan gospel, blues, psalmer, orientaliska toner och svensk folksång. Olikheterna är viktiga för helheten men sångernas poesi och budskap är viktigast. I Helenes repertoar finns egenkomponerade gospels, svenska visor, jazz och etnolåtar. Hon har en gedigen musikalisk bakgrund som sångerska och pedagog,  har arbetat 11 år tillbaka i Gustaf Vasa Församling i Stockholm som musikpedagog och gospelkörledare, men arbetar nu på heltid som frilansande sångerska. Helene har gjort ett a cappella album i Lau Kyrka på Gotland och har nu börjat släppa nya låtar från albumet “Dedication”. Denna gång med några av Sveriges bästa jazz, folk och blues musiker. Helene ger egna konserter, sjunger i gudstjänster eller under andra förrättningar. Helene samarbetar också gärna med körer och kan även hålla workshops i ämnet ”Solosång och improvisation” eller ”Gospel ” i samband med konserterna.

Konsertinfo

1. A cappellakonsert en timme : En röst som sjunger i kyrkan. En stor, ibland liten röst. En röst som kallar på dig med nästan bortglömda melodier från Sverige, toner från Orienten och från andra sidan Atlanten. Utan andra röster, utan andra instrument: a cappella. En meditativ konsert utan prat och applåder, en stund för att sjunka in i tonernas värld. Den inre världen.

Konserten innehåller folkliga koraler, spirituals, polsketrallar, improvisationer och kompositioner av Rabih Abou Khalil och psalmer. Konserten bokas med fördel in i kyrkor med lång efterklang. Ingen eller lätt uppmickning.

2. Gospel, jazz och viskonsert med pianist eller band, kör eller gospeltrion Valentine. Helenes personliga favoriter av till exempel Elisabeth Hermodsson, Clarence Eggleton, Cornelis Wreeswijk, Gospel från Mahalia Jacksson repertoar, Michel le Grand, Edit Piaf och Charlotte Ericson.

Spotify

Kontaktformulär

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefonnr.
Meddelande*
Karin Nicander
TACK Helene Du Rietz för fantastiskt vacker a cappellasång i Visby Domkyrka ikväll, en stund av inre lugn och ro