Gunnar Törngren

Antal musiker: 1

Instrument: Sång, Gitarr

Genre: Visa

Plats: Enköping

Artist- och konsertinfo

Artistinfo

Semiprofessionell musikant och socionom som i huvudsak spelar egna visor/sånger till stål- och nylonsträngad gitarr. Har varit aktiv och sekreterare i Visans Vänner Skaraborg i många år, varit med och arrangerat olika former av konserter, varit huvudansvarig för ”Brunchmusiken” på Rådhuscaféet i Skövde under ett antal år, är med i ViS styrelse (Riksförbundet visan i Sverige) och är numera även invald i Visans Vänner Västerås. Under åren har jag haft en stor variation av olika sorters spelningar – på musikfestivaler i Mariestads teater, i kyrkor, på pubar och bibliotek och så vidare. Har även spelat på ”Speldags” i Göteborg (ca 20 spelningar på 10 dagar).

Har skrivit boken ”Att skriva sångtexter” (Notfabriken 2021) och leder även sommarkurs i låtskrivande på Sigtuna folkhögskola mm.

Konsertinfo

Sångerna inbjuder till eftertanke men kan även vara lite mer av det humoristiska slaget, ofta med en lite filosofisk inriktning. Även om texten vanligen står i fokus svarar ”fingerpicking” på gitarren för en viktig del av framförandet, allt i syfte att få en lyssnande publik. Sångerna blandas vanligen med små betraktelser som knyter ihop visorna/sångerna till en helhet. Lämplig konserttid är 30 till 60 minuter. Tillgång till egen förstärkarutrustning.

Kontaktformulär

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefonnr.
Meddelande*
Konsertbesökare
Vilka fina texter du har!