Forslund – Lindholm

Antal musiker: 2

Instrument: Marimba, Saxofon, Pífanoflöjt

Genre: Världsmusik, Folkmusik, Improvisation

Plats: Unnaryd

Artist- och konsertinfo

Artistinfo

Forslund – Lindholm består av marimbisten Fia Forslund och saxofonisten Erika Lindholm. Med utgångspunkt i mötet mellan instrumenten marimba, saxofon och brasiliansk pífanoflöjt riktar duon in sig på olika stilar i den brasilianska musiken såväl som egna kompositioner. Bägge musiker är brett verksamma i ensembler och projekt inom olika genrer men möts i kärleken till brasiliansk och svensk musiktradition. Fia och Erika träffades av en slump på ett dansgolv i Rio de Janeiro under våren 2015 när båda bodde i staden för att studera musik. Under året i Brasilien startade drömmen om ett musikaliskt samarbete och 2019 blev projektet äntligen verklighet!

Erika Lindholm arbetar som saxofonist, flöjtist, klarinettist och kompositör, verksam inom jazz, världsmusik och fri improvisation. Erika har skapat och genomfört performanceframeverken “Wallée Signalerar” och “Väntan i Vården”. Hon komponerar för och driver bla konstellationerna “Mama Chajes Orkestar”, “Dumheten”, “Erika Lindholm quartet”, “Forslund – Lindholm” samt arbetat i teater/dans -produktionerna “Boxaren” (Örebro) och “Brodera Mera” (Blekinge/Kronoberg).

Fia Forslund är verksam som solist, teatermusiker samt i olika projekt inom klassisk musik, jazz och världsmusik. Hon har turnerat i USA, Brasilien, Tyskland och Skandinavien samt spelat på många av Sveriges jazz- världs- och kammarmusikfestivaler. Fia har jobbat i projekt hos bl.a Scenkonst Sörmland, Musik Hallandia, Västmanlands Teater och Scenkonst Västernorrland. Hon är jazzvibrafonist i swingbandet Cats and Dinosaurs och marimbist i konstellationerna Forslund – Lindholm och Tree Grove Marimba Duo.

Konsertinfo

Program: Brasiliansk musik i arrangemang för marimba och träblås!

Programmet består av brasilianska traditionella låtar och egna kompositioner i arrangemang där afrikanska, orientaliska och nordiska drag influerar musiken. Här ryms lekfullhet och improvisation med två musiker från helt olika musikalisk bakgrund. Forslund-Lindholm har skapat ett konsertprogram fullt av både svängig dansglädje och djupa klangvärldar, i en verkligt mäktig instrumentkombination.

Konsertens längd kan anpassas efter önskemål, vanligtvis spelar vi ett program på ca: 45-50 min inklusive presentationer/mellansnack.

Kontaktformulär

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefonnr.
Meddelande*