Erland Westerström

Antal musiker: 1

Instrument: Munspel

Genre: Folkmusik

Plats: Stockholm

Artist- och konsertinfo

Artistinfo

Erland Westerström är riksspelman på munspel och en av extremt få svenska munspelare med musikerutbildning från en musikhögskola (Kungl. Musikhögskolan i Stockholm).

Han spelar huvudsakligen svensk folkmusik men gör gärna utflykter till andra genrer. Särskilt varmt om hjärtat ligger bluesen som var den första ingången till munspelet.

Som munspelare har han utvecklat en unik stil där traditionella och moderna speltekniker smälter samman till en helhet. Erland utmanar gärna gränserna för vilken repertoar som anses spelbar på instrumentet och har gjort ett omfattande arbete med att översätta och tolka låtar som normalt spelas på andra instrument.

Erland är aktiv som frilansmusiker, både solo och i olika band och konstellationer. Han arbetar också sedan länge som pedagog och kursledare.

I kyrkan har Erland spelat på många konserter och gudstjänster men också på begravningar bland annat.

Konsertinfo

I den stil som Erland spelar fungerar munspelet utmärkt som som soloinstrument med melodi och ackompanjemang på samma gång. Programmet är varierat och består av instrumental folkmusik från olika delar av Sverige, allt från riviga polskor till högtidliga sorglåtar eller vismelodier.

Munspelet har många olika röster och tonlägen och under konserten får publiken stifta bekantskap med flera av dem.

Programmet går naturligtvis att anpassa efter situation och behov.

Kontaktformulär

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefonnr.
Meddelande*