Duo Z

Antal musiker: 2

Instrument: Flöjt, Violin

Genre: Klassisk, Folkmusik

Plats: Malmö

Artist- och konsertinfo

Artistinfo

Duo Z är sedan flera år en väletablerad duo, uppskattad av både publik och arrangörer för sitt tighta samspel, virtuosa musicerande och för sina stämningsfulla program. Duo Z består av Johanna Zetterqvist, flöjt, och Joakim Zetterqvist, violin – förutom musicerande duo också äkta makar.

Efter masterexamen från musikerutbildningen vid musikhögskolorna i Malmö, Prag och London är både Johanna och Joakim yrkesverksamma som etablerade frilansmusiker med bas i Malmö. De spelar regelbundet i flera av Sveriges främsta professionella orkestrar, även på positioner som konsertmästare och soloflöjtist, men också i Skånes många kyrkor på både stora konserter och på gudstjänster.

Duo Z är initiativtagare till kammarensemblen Vadstenasolisterna som förutom egna konserter agerar som handledare för den kammarmusikakademi som Vadstena-Akademien anordnar.
Duo Z har även engagerats till invigningen av Malmö Live Konserthus och internationella konferenser.

Konsertinfo

Trollflöjt och fiolromantik: I det som blivit vårt signumprogram, “Trollflöjt och fiolromantik” bjuder vi på duetter av Mozart, Kuhlau och Telemann, virtuosa solostycken av t.ex. Bach och Debussy, blandat med pärlor från den svenska folkmusikskatten. Detta är vårt i särklass mest efterfrågade program som alltid blir oerhört uppskattat.

På resa med Duo Z: Vårt helklassiska program, där vi tar med er på en spännande resa ut i världen! Duetter från både Europa och andra delar av världen, av kompositörer som t.ex. Debussy, Bartók och Guerra-Peixe. Allt som vanligt presenterat med lite anekdoter kring musiken så att ni följer med oss i både toner och ord.

Kontaktformulär

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefonnr.
Meddelande*

Hemsida: