Duo Celesti

Antal musiker: 2

Instrument: Sång, Harpa

Genre: Klassisk, Kyrkomusik, Opera, Trad., Visa

Plats: Lund, Kristianstad, Hässleholm, Sölvesborg

Artist- och konsertinfo

Artistinfo

Duo Celesti består av Noora Karhuluoma (sopran) och Susan Scarbrough Syverson (harpa). Duon har samarbetat sedan 2014 och fångat publiken med sina djupa och eleganta tolkningar med flertal konserter i Skåne och Blekinge.

Noora Karhuluoma har fått sin professionella utbildning vid Sibelius-Akademin, Koninklijk Concervatorium Brussel, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Hon är en efterfrågad oratoriesolist med ca. 40 konserter årligen. Hon har även specialiserat sig som liedsångerska och sjunger mycket både tidig och modern musik.

Susan Scarbrough Syverson, BA, MM från School of Music University of Arizona, har spelat harpa i Sydsverige i mer än 20 år.  Anlitad som solist, kammar- och symfoniorkesterharpist, Susan är även anställd som harplärare på Musikskolan i Kristianstad. Hon skriver arr för harpa, harp ensembler, harpa och kör och för Duo Celesti.

Konsertinfo

Repertoaren spänner sig från glittrande julsånger med harpans magiska klang, sakrala pärlor, opera-arior med glans och bravur till finska och svenska visor och keltisk musik. Duon har fått mycket uppskattning för sina stämningsfulla Ave Maria! -konserter.

Duos program passar väl till olika typ av scener, kyrkor och lokaler. Duon kan skräddarsy program om så önskas och spelar konserter i hela södra och mellersta Sverige.

Kontaktformulär

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefonnr.
Meddelande*