Doppler Duo

Antal musiker: 2

Instrument: Blockflöjt, Orgel

Genre: Klassisk, Barock

Plats: Helsingborg

Artist- och konsertinfo

Artistinfo

Doppler Duo består av blockflöjtisten Monica Schmidt Andersen och organisten Tina Christiansen. Både är solistutbildade från musikhögskolorna i Odense/Stockholm och Aarhus/Malmö. De började spela ihop 2012 genom en gemensam fascination av J. S. Bachs musik, och det blev början på ett spännande samarbete. Duon brinner för att förmedla musikupplevelser med publiken genom fina presentationer och genomtänkta program.

Duon använder kyrkans orgel, men även piano och cembalo om det finns.

Konsertinfo

“Barockmusik med lyriska toner”
Ett program där vi huvudsakligen spelar barockmusik där orgeln agerar barockorkester, blockflöjten är i toppen med de snabba tonerna i musik av bl.a. A. Vivaldi och G. Ph. Telemann. Vi spelar dessutom barockhits som till exempel Pachelbels kanon och vi kryddar programmet med några av Skandinaviens vackraste lyriska stycken av bl.a. C. Nielsen och H. Alfvén och nya kompositioner skrivit speciellt till duon.
Allt kompletteras med berättelser kring musiken.

Vivaldi i full fart
Duon har samlat de bästa, vackraste och mest virtuosa verken av Antonio Vivaldi och andra i hans samtid. Vivaldi var en av de stora italienska barockkomponisterna, och med hans musik vet man att musikerna får jobba extra hårt för att ge publiken en intensiv upplevelse av den italienska barockmusikens virtuositet och charm.
Ett program med vildhet och bra historier om tiden, kompositörerna och musiken.

Kontaktformulär

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefonnr.
Meddelande*
Organist Lars Kristian Hansen
Man var vidne til en stemningsfuld og energisk koncert. Så professionel, præcis og med masser af overskud hører man sjældent. Endvidere formåede musikerne at kommunikere med publikum på en underholdende og humoristisk måde, der bragte den skønne musik ned i ørehøjde.