Anna Heikkinen & Längtans Kapell 

Antal musiker: 4

Instrument: Sång, Dragspel, Saxofon, Cello

Genre: Tango

Plats: Göteborg

Artist- och konsertinfo

Artistinfo

En kvartett som med sin starka scennärvaro och sina personliga tolkningar av den finska tangon inte lämnar någon oberörd. Anna Heikkinen, sångerska som via den argentinska tangon landade i den finska då hon längtade efter att komma närmare sin pappas ursprung, startade tillsammans med dragspelaren Larisa Ljungkrona-Mönttinen och efter några år blev gruppen komplett då Ida Gillner på sopransaxofon och Leonor Palazzo på cello anslöt. Tillsammans skapade de 2019 musik- och berättarföreställningen Satumaa-Sagolandet som spelats för utsålt hus på Göteborgs Dramatiska teater, Göteborgs Stadsteater, Borås Stadsteater och på bibliotek. Nu längtar de efter att få komma ut och möta publiken i kyrkorummet.

Anna Heikkinen – sång, berättelse
Larisa Ljungkrona-Mönttinen – dragspel, sång
Ida Gillner – sopransaxofon, sång
Leonor Palazzo – cello, sång

Konsertinfo

Satumaa – Sagolandet

Andra generationens ensamkommande berättar i ny musikföreställning

Satumaa – är titeln på den mest kända finska tangon. Översatt till svenska betyder det Sagolandet. Via sina tolkningar av den finska tangon söker Anna Heikkinen & Längtans Kapell efter historia och rötter, efter en sverigefinsk identitet och ett förlorat språk.

Texterna och berättandet utgår ifrån Anna Heikkinens personliga minnen, intervjuer med släktingar, sparade brev och dagboksanteckningar från Andra världskriget – en orolig tid då Annas far, Pekka Heikkinen, kom som ensamkommande barn från Finland till Sverige. Som en historia berättad av ett barn till en ensamkommande speglar föreställningen även en del av vår brännande nutid och framtid.

Med en väv av ord och toner, finska och svenska texter, dragspel, saxofon och cello söker föreställningen efter ett förlorat Satumaa – ett eget Sagoland. 

Föreställningslängd: ca 60 min.
Manus och konstnärlig idé – Anna Heikkinen
Dramaturgi – David Sperling Bolander
Produktion – Anna Heikkinen & Längtans Kapell

Med stöd från Kulturrådet, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkuniversitetet, Ananá Musikproduktion, Pulpo Kulturproduktion, MCV och Göteborgs Stads sverigefinska råd. 

Gruppen ger också konserter med finsk tango, vals och polka blandat med argentisk tango.

Foto: Magnus Lorentzson

Kontaktformulär

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefonnr.
Meddelande*
GP, Mikaela Blomqvist
Längtans Kapell är energiskt närvarande i sitt spel och Heikkinens sång är avvägt känslosam